6 Tem 2009

ARAP KÖFTESİ


200 gr Yağsız Dana kıyma

2 Su bardağı köftelik İnce Bulgur

1 Orta boy Kuru Soğan

1 Ç.K. Biber Salçası1

Ç.K. Domates Salçası1

Yumurta

½ bardak su

Kızartmak için sıvı yağ

2,5 bardak çırpılmış yogurt

5 diş dövülmüş Sarmısak

100 gr Tereyağı1

demet Maydanoz

Tuz, karabiber,

kırmızı pul biber

YAPILIŞI

Bulguru bir tepsiye alınız. Domates ve biber salçalarını ve pul biberi tuz kararbiberini de koyduktan sonra çiğ köfte gibi yoğurunuz.Bulgur yumuşamaya yüz tutunca çiğ kıymayı ve yumurtayı da ilave ederek yoğurmaya devam ediniz. Bulgurun istenen kıvama gelebilmesi için azar azar su ilave edebilirsiniz. Harç hazır olunca iri bilya büyüklüğünde parçaları yuvarlayarak kaynar suya atınız.Yukarı çıkan pişmişleri delikli kepçe ile alınız. Suyunu çekmesi için bir müddet peçete üzerinde beklettikten sonra kızgın sıvı yağda kızartınız. Daha önce servis tabağına yayılmıs sarmısaklı yoğurdun üzerine koyunuz. Tereyağını eritiniz. Kırmızı biberi ekleyip yakmadan biraz kavurup yoğurtlu köftenin üzerine dökünüz. Kıyılmış maydanozla süsleyiniz.Afiyet Olsun.!…

0 YoRuM:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için çok değerli
lütfen yorum bırakın:D