6 Tem 2009

DÜDÜKLÜ TENCEREDE TAZE FASULYE


taze fasulye herkesçe bilinir ama ben daha mutfağa yeni girenler için yazıyorum,umarım faydalı olur.

MALZEMELER

1/2 kg taze fasulye

1 adet soğan

1 yemk kaşığı domates salçası

1 su bardağı su

tuz ,baharat

YAPILIŞI

taze fasulyeler ayıklanır, 2 ye bölünür ve temiz yıkanıp süzülür

biraz sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanlar hafif pembeleştirilir

salça eklenir biraz kavrulur

ardından taze fasulyeler de eklenir 3-4 dk daha kavrulur

tuzu ve baharatlar ilave edilir

1 sb bardağı su konulur düdüklünün kapağı kapatılır

düdüklü ötmeye başlayınca tencerenn altı kısılır 8 dk pişirilir

afiyet olsun

0 YoRuM:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için çok değerli
lütfen yorum bırakın:D