PANDİSPANYASI İÇİN MALZEMELER
3 (orta boy) Yumurta
3 Fincan (Türk kahvesi fincanı) Şeker
3 Fincan (Türk kahvesi fincanı) Un
1 Fincan (Türk kahvesi fincanı) Buğday Nişastası
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
ARA KREMASI İÇİN
2 paket pasta kreması
süt
2 adet muz
ÜZERİ İÇİN
krem şanti
çikolata rendesi
YAPILIŞI
Yumurtaları 30 sn. kadar çırpın.
Yumurtaları 30 sn. kadar çırpın.
Şeker, sıvı yağ ve kaynar suyu ekleyerek, şeker eriyinceye kadar 5-6 dk. çırpın.
Un, nişasta, vanilya ve kabartma tozu ekleyerek, malzemeler karışıncaya kadar çok az daha çırpın.
Hamuru, sadece taban kısmını katı yağ ile yağlayıp, unladığınız 24 cm.lik kelepçeli kalıba dökün.
Önceden ısınmış, 180 derece fırında, yaklaşık 30-35 dk. pişirin. (Kürdan testi yapmadan çıkarmayın)
Hamuru, sadece taban kısmını katı yağ ile yağlayıp, unladığınız 24 cm.lik kelepçeli kalıba dökün.
Önceden ısınmış, 180 derece fırında, yaklaşık 30-35 dk. pişirin. (Kürdan testi yapmadan çıkarmayın)
çıkardığımız pandispanyayı soğumaya bırakın.
(Ben pandispanyayı 1 gece önceden hazrlıyorum böylece aşağıda gördüğünüz gibi düzgün kesilmiş katlar elde edebiliyorum.)
Kremaları paketlerindeki tariflerine göre hazırlayın.
pandispanyamızın üzerini tırtıklı bir bıçak yardımıyla dikkatlice traşlayalım. (traşladığınız kısımları asla atmayın.bir poşet içine koyup buzdolabında muhafaza edebelirsiniz.bu kekleri robotta un haline getirip truff yaparken kullanabilirsiniz çok güzel oluyor)
levye yardımıyla veya bıçakla pandispanyamızı 3e bölelim
ara katlarını sütle ıslatablrsiniz bu arzunuza kalmış
şimdi pandispanyanın alt katını servis tabağına koyalım sırasıyla önce kakaolu pasta kremasını sürüp ardından muz dilimlerini dizelim aynı işlemi ikinci katı koyduktan sonra tekrarlayalım
üçüncü katı koyup pandispanyamızı kremşantiyle sıvayalım ve üzerini çikolata rendesiyle süsleyelim
pastamız aynı güz bitirilmeye hazırdır
AFİYET OLSUN:d
0 YoRuM:
Yorum Gönder
yorumlarınız benim için çok değerli
lütfen yorum bırakın:D