21 Tem 2009

ISLAK KEK


MALZEMELER
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
tepeleme 3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
yumurta ve toz şeker köpük köpük oluncaya kadar mikserin hızlı devrinde karıştırılır yaklaşık 4 dk,içersine süt ve sıvı yağ ve kakao eklenip kakao tamamen karışıncaya kadar tekrar çırpılır .
Bu karışımdan 2 su bardağı ayrılır ve artan kısma un,kabartma tozu elenerek eklenir.(kekin kıvamı boza kıvamında olacak)yağlayıp unladığımız bir kalıpta önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dk pişirilir.(kürdan testi yapmadan çıkarmayın)
pişen kek 5 dk dinlendirilir sonra ayırmış olduğumuz kakaolu sosla ıslatılır.
keki ılıkken servis edebilirsiniz afiyet olsun

3 YoRuM:

havva dedi ki...

slm melekcim harika görünüö tadıda mükemmel ellerine sağlık tariflerinin devamını merakla bekliyorum

Adsız dedi ki...

melekim süt yerine yoğurt olsa nasıl olur

Adsız dedi ki...

SENİN TARİFLERİN OLMASA YEMEK YAPAMAZDIM ÇOK YARDIMCI OLDUN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM YENİ TARİFLERİNİ MERAKLA BEKLERİM :)

SONGÜL KARATAY AYDIN\SÖKE\SARIKEMER

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için çok değerli
lütfen yorum bırakın:D