6 Eyl 2009

DOMATESLİ MAYDANOZLU PİLAV



işte kızkardeşimle beraber bayıla bayıla yediğimiz bir pilav.Tarif oktay ustadan..yanında küp küp doğranıp kızartılmış patlıcanla servis edin diyor oktay ustam ama bizim canımız sade istedi bu pilavı...Oktay ustaya tarif için teşekkür ediyor hemen malzemeleri yazıyorum...




MALZEMELER


2 su bardağı pirinç
2 orta boy domates
2 adet kesme şeker
sıvıyağ
tuz
arzu ettiğiniz kadar maydanoz



HAZIRLANIŞI
pirinçlerimizi tuzlu ve ılık suda bekletiyoruz.Daha sonra 3-4 tur yıkayıp süzüyoruz.Pilav tenceresine sıvıyağı koyup pirinçleri alıyoruz.Tahta kaşıkla karıştırarark kavuruyoruz.
kabukları soyulup minik küpler halinde doğranmış domatesleri pirinçlerin üzerine ekliyoruz .Tuz ve küpşekeride ilave edip 2 dk kavuruyoruz.varsa tavuk suyu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 10dk kapağı kapalı bir şekilde pilavımızı pişiryoruz.pişen pilavı ocaktan alıp 10 dk demlendiriyoruz .Kapağını açıp karıştırıyoruz ve minik doğranmış maydanozları ilave edip bikere daha karıştırıyoruz.Servise hazırdır...afiyet olsun

0 YoRuM:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için çok değerli
lütfen yorum bırakın:D