8 Eyl 2009

GARNİTÜRLÜ PİLAV


MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı kaynar su
5-6 damla limon suyu
garnitür
1 tavuk bulyon veya tavuk suyu
tuz
2 adet kesme şeker

HAZIRLANIŞI
Pirinçleri bir kaba alı üzerini 2 parmak geçinceye kadar kaynamış su şlave ediyoruz
bunun içine iri dilimler halinde yarım limon ekliyoruz ve 1 yemek kaşığı da tuz ekleyip yarım saat dinlendiriyoruz
süre sonunda pirinçlerimizi tel süzgeçe alıp iyice yıkıyoruz
teflon tenceremize bir miktar sıvı yağ koyup pirinçlerimizi 2-3 dk kavuruyoruz
1 su bardağı kaynar suda tavuk bulyonumuzu eritip içine kesme şekeri ve limon suyunu ilave edip karıştırıyoruz kavrulan pilavımıza döküyoruz kalan suyu da ilave edip kapağını sıkıca kapatıp kısık ateşte 10 dk pişiriyoruz.pişen pilavı biraz dinlendirdikten sonra ir iki karıştırıp içine garnitürü ilave ediyoruz.afiyet olsun

NOT
Garnitürü hazır alabileceğiniz gibi evdeyapmanız da mümkün.
küp küp doğranmış 3 yemek kaşığı havuç ve 3 yemek kaşığı bezelyeyi ayrı ayrı kaplarda haşlayıp pilavınıza katabilirsiniz

0 YoRuM:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için çok değerli
lütfen yorum bırakın:D