8 Eyl 2009

FIRINDA KREMALI PATATES

Özellikle tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan ancak benim ayrı yemekten de çok zevk aldığım bir yardımcı yemek.bu ölçülerin tam yarısını kullanarak 3 kişilk hazırlayabilirsiniz..

MALZEMELER
6 adet orta boy patates
1 paket krema
yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
tuz
HAZIRLANIŞI
patatesleri soyup yıkayın ve biraz kalın halkalar halinde doğrayın
pişirmek istediğiniz fırın kabına koyun ve baharatları ekleyip karıştırın
ardından sütü ve kremayı ekleyin
iki üç yerine birer talı kaşığı tereyağını da koyup 180 derecelik fırında pişirin(ilk 20 dk kapaklı sonra açık bir şekilde pişirin)
eğer sıcak servis yapacaksanız fırından çıkarıp üzerine kaşar rendeleyip tekrar kaşarlar eriyinceye kadar fırında bekletebilirsiniz.
ben soğuduktan sonra sertleştiği için kaşar rendelemiyorum
afiyet olsun

0 YoRuM:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için çok değerli
lütfen yorum bırakın:D