23 Eki 2009

VİŞNELİ YAŞPASTA




bu pastanın pandispanyası da çilekli yaş pastamda kullandığım burçin birdanenin pandispanya tarifinin aynısı.çok severek yaptığım bir pandispanya ,çok da lezzetli denemenizi tavsiye ederim
MALZEMELER
pandispanya için(18 cm lik kalıp için)
4 yumurta(oda ısısında)
1 su bardağı (170 gr) toz şeker
1 su bardağı (110 gr) un
½ su bardağı (50 gr) nişasta
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı limon suyu
1/2 çay bardağı sıcak su
kremsı için
1 paket çikolatalı cremole(üzerindeki tarife göre hazırlanmış)
üzeri için
1 paket kremşanti(tarifine göre hazırlanmış)
vişne
file fıstık veya fındık
HAZIRLANIŞI
Fırın ısısını 170 dereceye ayarlıyoruz.
2. Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Yumurta beyazlarını derin bir kapta mikser ile çırpıyoruz.
3. Hafif köpüklenmeye başladığı zaman limon suyunu ilave ediyoruz. Çırpmaya devam ederken şekerin yarısını ekliyoruz. Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek kadar katılaşana dek iyice çırpıyoruz.
4. Yumurta sarılarını kalan şeker ile birlikte mayonez rengi ve kıvamına gelene kadar mikser ile çırpıyoruz. Çırpma işlemine devam ederken 1/2 çay bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz. (4-5 dakika sürüyor)
5. Önce yumurta sarılarını daha sonra ayrı bir yerde elediğimiz un, nişasta ve vanilyalı kuru karışımı tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarının olduğu karışıma çırpmadan ve fazla karıştırmamaya özen göstererek ekliyoruz.
6. Tabanına yağlı kağıt serip çevresini sadece unladığımız çember kalıbımıza dökerek yaklaşık 40 -45 dk. pişiriyoruz.
(mümkünse pandispanyanızı 1 gün önceden pişirin hem daha lezzetli hemde kesilmesi daha kolay oluyor)
ortadan 2 ye veya 3 e bmldüğümüz pandispanyanın arasına hazırladığımız kakaolu kremayı sürüyoruz ve istediğimiz kadar vişne tanelerini ilave ediyoruz pandispanyamızın diğer katını kapatıp üzerini kremşantiyle sıvıyoruz.bu halde buzdolabında bir süre bekletip file fındık veya fıstıkla istediğimiz gibi süslüyoruz afiyet olsun
NOT
ben vişneleri teflon bir tavada biraz toz şekerle pir süre pişiriyorum böylece vişnelerin acılığını alyıorum eğer vişneleri direkt kullanmak istemezseniz bu yolu deneyebilirsiniz afiyet olsun

2 YoRuM:

DUSBAHCESI dedi ki...

Pastakolik -Pasta Susleme Teknikleri- Etkinligi icin bir davet bu! Gosterin dunya aleme pasta nasil suslenirmis :)

Beni yalniz birakmayacaginizdan eminim...

Hollandadan sevgiler!
www.dusbahcesi.blogspot.com

DATLIM dedi ki...

Ellerinize sağlııııııııık :)çok hoş görünüyor eminim çokta lezizdir

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için çok değerli
lütfen yorum bırakın:D