MALZEMELER
250 gr kıyma
1 adet soğan
3 yemek kaşığı köftelik bulgur
3 yemek kaşığı un
arzu edilen baharatlar
1 adet orta boy havuç
1 lt kaynar su
1 adeet limon
1 yumurta sarısı
1/2 çay bardağı sıvı yağ(ben onun da yarısını koydum kıymam yağlıydı)
kereviz yaprağı(isteğe bağlı)
HAZIRLANIŞI
kıymayı rendelenmiş soğan,bulgur ve istediğimiz baharatlarla iyice yoğuruyoruz.Harçtan bezelye büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve bir tepsiye diziyoruz.3 yemek kaşığı unu azar azar ilave ediyoruz ve arada tepsiyi sallıyoruz(un hem köftelerin yapışmamasını sağlıyor hemde çorbanın terbiye görevini üstleniyor ancak azar azar döküp sallamak şart yoksa köftelerin üzeri un topağı olur)
tenceremize yağı koyuyoruz çok minik doğranmış havuçlarımızı ve kereviz yapraklarımızı(ben kullanmadım) atıp 3-4 dk kavuruyoruz(havuçlar azıcık yumuşasınlar) ardından kaynayan suyumuzu ekleyip unlu köfteleri ilave ediyoruz ve arada karıştırarak pişirmeye bırakıyoruz(dikkat köfteler oldukça çabuk pişer:D)köfteler pişince ayrı bir tabakta limon suyu ve yumurta sarısını çırpıp azar azar çorbaya ilave ediyoruz.bu aşamada 1 tatlı kaşığı tuzot veya 1 adet et bulyon veya istediğiniz baharatları ekliyoruz tuzuna bakıyoruz . 5 dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz.Çorbamız servise hazırdır...
2 YoRuM:
Ellerine sağlık canım nefis :))
Sevgiler,
Evren
beğendiyseniz ne mutlu bana:D
Yorum Gönder
yorumlarınız benim için çok değerli
lütfen yorum bırakın:D