25 Ağu 2009

ŞEKERPARE



MALZEMELER
1 paket margarn(oda ısısında yumuşamış)
3 adet yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı irmik
yarım çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı hindistan cevizi
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un

ŞERBETİ İÇİN
4 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1/4 limon
fındık içi(üzeri için,bütün)

HAZIRLANIŞI

karıştırma kabına margarini,sıvı yağı ve yumurtalardan birtanesinin sarısını ayırp kalanını koyup karıştırıyoruz.üzerine irmiği,hindistan cevizini,pudra şekerini de ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz
vanilyayı,kabartma tozunu unla karıştırıpharcın üzerine ekleyiyoruz.amurun yumuşaklığı kulak memesi kıvamında olacak.hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz tepsiye diziyoruz.üzerlerine fındık içi yerleştiriyoruz ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürüyoruz önceden ısıtılmış170 derecelik fırında pişiriyoruz.sıcak şekerparelere ılık şerbeti döküyoruz

şerbet için tüm malzemeleri karıştırıp7 dakika kaynatıyoruz.
not bu ölçülere 2 çorba kaşığı kakao ekleyerek kakaolu şekerpare yapabilirsiniz
afiyet olsun

0 YoRuM:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için çok değerli
lütfen yorum bırakın:D