15 Eyl 2009

ALİ PAŞA PİLAVI



MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
yarım limon
3 su badağı kaynar su veya tavuk suyu
tuz
KÖFTESİ İÇİN
250 gr kıyma
1 adet soğan
tuz
karabiber
kekik
sarımsak(ben koymadım)
SOS İÇİN
3adet domates
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
önce pirinçleri bir kaba koyalım ve yarım limonu 4 e bölüp içine atalım ,1 yemek kaşığı tuzu ekleyip üzerini biraz geçecek kadar kaynar su ilave edelim ve yarım saat dinlendirelim.Pirinçler dinlenirken biz de kıymalı harcımızı hazırlayalım.

Rendelenmiş soğanı kıymayı ve baharatları iyice yoğuralım.Kıymalı harçtan bezelye büyüklüğünde toplar yapalım ve yapışmamaları için çok az unlayıp hafif salllayalım.köfteleri az ağda kızartalım.Domatesin kabuklarını soyup minik minik doğrayalım ve kızarmış köftelerin içine atıp soteliyelim.Bu aşamada sosun tuzunu biberini kontrol edelim.pişince altını kapayalım.
Yeterince dinlenmiş olan:D pirinçlerimizi tel süzgeç içine alıp iyice yıkayalım.Teflon pilav tenceremize biraz sıvı yağ biraz tereyağ koyup pirinçlerimizi 3 dk kavuralım.Tavuk bulyon kullanacaksak bir adet bulyonu 1 su bardağı kaynar suda eritelim ve içine 5-6 damla limon suyu +2 adet kesme şeker ekleyip pirinçlerin üzerine ilave edelim geri kalan suyu da döküp tuzunu kontrol edelim.Tenceremzin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.(10 dk da pişiyor)
suyunu çeken pilavın altını kapatıp ocaktan alalım ve 15 dk dinlendirdikten sonra servis tabağına alalım üzerine soslu köfteden ilave edip biraz kuru naneyle süsleyip servis yapalım....Afiyet Olsun


0 YoRuM:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için çok değerli
lütfen yorum bırakın:D