29 Oca 2010

BORANİ

Kış mevsiminin en güzel sebzesidir ıspanak...yemeğini de mezesini de çok severek yerim...bu kış favorimiz boranı ...sebzeyle arası pek iyi olmayan aile bireyleri için üzerine kıymalı bir sos hazırlayıp servis ediyorum...böylece hepsinin boğazından bol bol ıspanak geçmiş oluyor.Yemeğinden hoşlanmayan çocuğunuz veya eşiniz varsa ıspanağı bir de bu şekliyle yedirin derim:) sonuç memnun edici olacak...

MALZEMELER
1kg ıspanak
1 baş soğan
tuz
karabiber
yoğurt

sos için
100 gr kıyma
1 tatlı kaşığı salça
baharat

HAZIRLANIŞI
soğanımızı ince inc dograyıp teflon tenceremize atıyoruz.1yemek kaşığı zeytin yağıyla kısık ateste hafif renkleri dönene kadar kavuruyoruz ardından temizce yıkayıp ince ince doğradığımız ıspanakları atıyoruz.arada karıştırarak ıspanağın kendi suyunu salıp çekmesini bekliyoruz.bu aşamada tuz ve karabiber ekliyoruz.ıspanak suyunu cekince pişmiş demektir.pişen ıspanagı bir kabın içersinde yoğurtla karıştırıp servis tabağına alıyoruz.kıymalı sosu üzerine gezdiriyoruz...afiyet olsun:)

0 YoRuM:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için çok değerli
lütfen yorum bırakın:D