29 Oca 2010

KUŞBAŞI ETLİ PATLICAN YEMEĞİ

elimde birkaç adet patlıcan biraz kuşbaşı et varken neler yapabilirim dedim ve actım yasemin in sitesini..harika bi tarif buldum...en kısa zamanda denemenizi tavsiye ederim
MALZEMELER
6 adet orta boy kemer patlıcan
1/2 kg kuşbaşı et
1 büyük baş soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2 adet acı sivri biber
3 adet domates
zeytinyağı
tuz
arzu edilen bahartalar
HAZIRLANIŞI

  • etleri teflon tenceremize alıp üzerine biraz zeytinyağı gezdrip orta ateşte kapağı kapalıyken iyice sularını salıp çekene kadar pişiriyoruz

  • patlıcanlarımızı alacalı soyup kuşbaşı etlerinin büyüklüğünde küp küp doğrayıp acılığını alması için tuzlu suya atıp bekletiyoruz

  • suyunu salıp çekmeye başlayan etlere minik küpler halinde doğradığımız soğan ve sarımsakları ilave edip kavuruyoruz 

  • çok az suyla sulandırdığımız salçayıda ilave edip biberleri atıyoruz.

  • biberler yumuşayıp etler iyice pişene kadar tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişiriyoruz

  • patlıcanların suyunu süzüp etlere ilave ediyoruz ardından kabuğu soyulup küp küp doğranmış domatesimizi koyup baharatını ilave ediyoruz.

  • mazemeleri karıştırmadan tencerenin kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

  • servis öncesi patlıcanları dağıtmadan altüst ediyoruz.

0 YoRuM:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için çok değerli
lütfen yorum bırakın:D